ALT OM SPLITLEASING

Hos Bilfirmaet finder du en guide til og information om, hvordan splitleasing på bedste vis kan anvendes for dig – både i det private og i erhvervslivet. Vi hjælper gerne med at få stablet en splitleasingaftale på benene, der passer til dine behov.

Kontakt os for at høre mere om, hvad splitleasing kan betyde for dig og din hverdag.

Hvad er splitleasing?

Med splitleasing behøver du ikke at lade firmabilen stå på arbejdspladsen eller hjemme i carporten hen over weekenden, men du kan tage den direkte fra arbejdet hjem og nyde den alle ugens dage. Splitleasing giver dig nemlig mulighed for at lease en bil delvist til erhvervsbrug og delvist til privatbrug.

Når du har splitleasing laves der en deleordning mellem medarbejderen og arbejdsgiveren, der betyder, at omkostningerne deles herimellem. Fordelingen kommer an på, hvor mange kilometer, der køres, som henholdsvis erhvervs- og privatkørsel.

Køres der, eksempelvis, 70% af tiden i bilen som erhvervskørsel og kun 30% som privatkørsel, så vil arbejdsgiveren stå for 70% af udgifterne og medarbejderen for 30%.

Når det skal udregnes, hvem der kører hvor meget, anvendes en elektronisk GPS kørebog, der noterer, i hvilke tidsrum, bilen bruges.

FORDELE OG ULEMPER VED SPLITLEASING

Medarbejderen vil undgå at blive beskattet af bilen, da størstedelen af omkostningerne ved bilen vil ligge hos arbejdsgiveren. Desuden vil arbejdsgiveren også nyde godt af aftalen, da denne vil se færre omkostninger i forbindelse med en splitleaset firmabil, frem for ved brug af en købt firmabil.

Der skal være en overvægt af erhvervskørsel for, at man kan have en split kørselsaftale. Derfor kan det ikke betale sig at have en splitleasing aftale, hvis du kører mindre end 60% erhvervskørsel.

Derudover skal al kørsel noteres på korrekt vis, så man ikke får problemer med Skat, da man som privatpersonen, i denne slags aftaler, ikke er beskattet.

MERE END BARE SPLITLEASING

Hos Bilfirmaet tilbyder vi også både flexleasing, sæsonleasing og import af biler, så hvis ovenstående ikke lyder som den rette løsning for dig, så kan vi sagtens hjælpe dig i den retning, der vil passe dig og dine behov bedst.

Skal du eksempelvis bruge en bil i en kortere periode, såsom hen over sommeren, så kunne sæsonleasing være en mulighed for dig.

Ønsker du derimod at lease i en kortere periode, men ikke nær så sæsonbestemt, så kunne flexleasing være en mulighed. Her kan du nemlig lease i kortere eller længere perioder på tværs af årstider osv.

Har du fundet den helt rette bil, som du bare må “eje”, så kan vi også hjælpe dig med import af denne bil. Vi kan efter importeringen også hjælpe med leasing af bilen, så du ikke skal stå alene med finansieringen af din drømmebil.

Læs om Mercedes leasing, som vi tilbyder.

Forsikring af din flexleasing bil

Flexleasing af en bil bringer ikke en forsikring af bilen med. Derfor er det altså dig, som leasingtager, der skal stå for at få fat i en bilforsikring, som man ellers også ville gøre ved køb af en bil.

Hvad der er vigtigt at huske, når du skal forsikre din flexleasing bil er, at du skal have en kaskoforsikring. Normalt kan man selv vælge, om man vil nøjes med en lovpligtig ansvarsforsikring, men ved flexleasing er der krav om, at leasingtager har en kaskoforsikring.

Dette kommer af, at leasingselskabet skal være sikker på, at de får penge, hvis du totalsmadrer bilen. Derfor er det også leasingselskabet, der modtager erstatningen, hvis uheldet er ude.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Udfyld formularen, og vi vender tilbage hurtigst muligt.