HVAD ER RESTVÆRDI?

- Alt om leasing til privat og erhverv

Hvad sker der med bilen, når leasingperioden er overstået, og hvor meget kan man forvente, at bilen er værd? Alt dette og mere til kan du læse mere om herunder, hvor vi gennemgår restværdi ved leasing af bil, samt andre relevante detaljer ved afslutning af leasing.

Hvad er restværdi ved leasing?

Når man taler om restværdi ved leasing, så taler man om den værdi, som leasingbilen er værd, når leasingperioden ophøres og skal afhændes (afskaffes ved handel). Restværdi, eller scrapværdi, som det også omtales, er en vigtig faktor, når man blandt andet taler om finansiel leasing (i mange tilfælde også kendt som flexleasing).

Det er vigtigt, at man som flexleaser er bevidst om, hvad restværdi er, da beløbet dækker over det antal kroner, som leasingselskabet skal have for bilen, når leasingperioden afsluttes. Er den leasede bil mindre værd end den scrapværdi, som er sat for aftalen, skal du, som leasingtager, betale for at få afhændet bilen.

Som fordel kan du, som leasingtager, i nogle tilfælde få penge tilbage, hvis bilen vurderes til at være mere værd, end den restværdi, der er bestemt i kontrakten.

LAV RESTVÆRDI ER EN FORDEL

Det er en fordel at have en lav værdi, da det giver en lavere månedlig ydelse for dig, som leasing tager. Dog må restværdien ikke sættes urealistisk lavt, så vær opmærksom på dette.

Står du og skal vælge mellem to biler, der synes ens i forhold til både model, kørte kilometer, udstyr osv., men den ene koster 10-, 20- eller 30.000 kr. mere end den anden? Så gå med den, der har den laveste scrapværdi – det kommer dig til fordel, som leasingtager, da du skal betale mindre månedligt.

Det vigtigste at vide om restværdi er:

HVAD ER RESTVÆRDI VED FINANSIEL LEASING?

Leaser du med finansiel leasing (flexleasing), så er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad restværdi er. Her er du, som leasingtager, nemlig forpligtet til købe eller stå for salg af bilen ved leasingperiodens afslutning. Dette vil afgå af din kontrakt, så vær derfor opmærksom på dette.

Læs mere om både flexleasing, splitleasing og leasing af bestemte mærker, såsom Audi leasing hos Bilfirmaet. Vi foretager leasing af luksus- og kvalitetsbiler.

Din restværdi er den pris, som bilen, som minimum, skal sælges for, når leasingperioden er ovre. Står du, som leasingtager, selv for salget af bilen ved udgangen af leasingperioden, så hæfter du for det, hvis bilen sælges for mindre end den totale scrapværdi, der er fastsat i kontrakten.

Altså, hvis restværdien er sat til 140.000 kr., men du sælger den til 120.000 kr., så står du, som leasingtager, selv for at skulle betale de resterende 20.000 kr. til leasingselskabet.

Leaser man med operationel leasing, så behøver du, som leasingtager, ikke at bekymre dig om, hvad restværdi er, da leasinggiver vil stå for dette. Bilen skal blot afleveres hos leasingselskabet, og så sørger de for resten.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Udfyld formularen, og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Book prøvetur