HVAD ER FLEXLEASING?

- Alt om leasing til privat og erhverv

Bilfirmaet har samlet alt det, der er nødvendigt og godt at vide, når du skal skal lease med flexleasing – til både privat og erhverv

Der er i sig selv ikke den store forskel mellem almindelig leasing og flexleasing. Den væsentligste, men lille forskel er fleksibiliteten, som skiller de to ad. Når man taler om fleksibilitet, så omhandler dette typisk leasingperiodens længde.

Ved almindelig leasing til privat eller erhverv leaser man som regel i 36 måneder, men med flexleasing har man langt større frihed i forhold til længden på leasingaftalen.

Når man har med flexleasing at gøre, så betaler man desuden ikke den fulde registreringsafgift med det samme, da denne bliver fordelt ud på perioden, hvori man benytter bilen. Raterne vil afhænge af, hvor høj en registreringsafgift, der er på bilen, samt bilens alder.

Inden for de første tre måneder af bilens “levetid” betales 2% af registreringsafgiften om måneden. Herefter vil man op til de 36 måneder betale 1% af registreringsafgiften månedligt, og derefter betales 0%.

Hvis ikke det gav dig forståelse for, hvad flexleasing er, så kontakt os gerne for uddybende spørgsmål. 

Læs også: Leasing af firmabil Danmark.

Alt om flexleasing

Som hos mange andre firmaer, så er flexleasing hos os én af de mest populære finansieringsformer, og derfor har vi også stor erfaring inden for denne type leasing både til privat og erhverv.

Du kan altså være sikker på at møde professionelle og erfarne folk, når du leaser hos os.

Hos Bilfirmaet bestræber vi os i høj grad på at hjælpe vores kunder i den rigtige retning, når de skal have en ny bil- hvad end denne er et køb eller leasing – herunder flexleasing.

Vi specialiserer os i biler fra det tyske marked, men andre europæiske biler ligger naturligvis også inden for vores vingefang og udbud af biler.

Derfor finder du, hos os, en bred vifte af lækre biler til ethvert behov både til privat og erhverv. Men først – hvad er leasing?

HVORDAN FOREGÅR FLEXLEASING?

Processen for flexleasing er meget simpel. Følgende punkter tager dig igennem processen:

Er du i tvivl om, hvilken bil, der ville passe dig og dine behov bedst? En bil kan passe bedst til privat leasing og en anden til leasing i dit erhverv. 

Du kan se flere af de modeller, som vi, hos Bilfirmaet, udbyder på både vores Instagram eller udforske vores lager her på siden. Du er også altid velkommen til at komme forbi vores forhandler i Køge, hvor vi også kan tage en snak om dine bildrømme.

Tag en snak med os om, hvordan en leasing til privat kan se ud, eller hvordan en eventuel leasing til erhverv kan se ud. Du kan til erhverv blandt andet også benytte dig af en splitleasing.

Skal du lease en Ferrari? Så læs mere her: Ferrari leasing.

Når aftalen om flexleasing udløber

Hvad sker der, når din flexleasing aftale udløber? Det er der forskellige svar på.

Når leasingaftalen udløber på din flexleasing, så har du muligheden for at lave en ny aftale, der er en genberegning af den bil, du allerede kører i, og derfor kan du få lov til at køre videre i bilen. En sådan ny aftale vil typisk løbe i yderligere 12 måneder.

Er du ikke interesseret i at lave flexleasing af den pågældende bil, som du har fingrene i lige nu. Så skal du som leasingtager indfri bilens restværdi, som vi har beskrevet ovenfor. Det betyder helt kort, at det aftalte beløb, for restværdien af bilen, skal betales til leasingselskabet, hvorefter bilens ejerskab overføres til dig som leasingtager.

Når du overtager ejerskabet af bilen, vil det være dit ansvar at sælge bilen til en tredjepart, da dette er en af aftalerne, man indgår, når man laver flexleasing.

Fordi bilen nu står uden registreringsafgiften, vil der være større mulighed for at sælge bilen, end hvis bilen havde haft fuld afgift. Dette betyder også, at du kan sælge bilen i hele Europa, og af den grund behøver du ikke nødvendigvis at lede efter en køber i Danmark.

Du kan blive klogere på spørgsmålet “hvad er restværdi?” her.

Forsikring af din flexleasing bil

Flexleasing af en bil bringer ikke en forsikring af bilen med. Derfor er det altså dig, som leasingtager, der skal stå for at få fat i en bilforsikring, som man ellers også ville gøre ved køb af en bil.

Hvad der er vigtigt at huske, når du skal forsikre din flexleasing bil er, at du skal have en kaskoforsikring. Normalt kan man selv vælge, om man vil nøjes med en lovpligtig ansvarsforsikring, men ved flexleasing er der krav om, at leasingtager har en kaskoforsikring.

Dette kommer af, at leasingselskabet skal være sikker på, at de får penge, hvis du totalsmadrer bilen. Derfor er det også leasingselskabet, der modtager erstatningen, hvis uheldet er ude.

HAR VI VÆKKET DIN INTERESSE?

Er du blevet inspireret til at give flexleasing et skud, så kontakt os gerne i dag. Vi kan tage en uforpligtende snak om, hvilke fordele flexleasing har for dig, og hvad du får ud af at flexlease hos Bilfirmaet.

Vi hjælper også gerne med at importere en bil, hvis du har udset dig en specifik model, som ikke er at finde i Danmark.

Fordele og ulemper ved flexleasing

Nedenstående er gældende for privat så vel  som erhvervsleasing.

Når man taler om flexleasing, så taler man på sin vis også om det, der kaldes for finansiel leasing. Ved finansiel leasing står man, som leasingtager, selv med alle udgifter, når det kommer til service, reparationer, nye dæk osv.

Denne leasingtype er typisk billigere, men man har dog mindre budgetsikkerhed, da uforudsete omkostninger vil falde til leasingtageren. Dette gælder også for flexleasing både til privat og erhverv.

Man har med flexleasing mindre kapitalbinding, og det betyder, at du som leasingtager binder dig selv på en mindre kapitalandel, end hvis du går ud og køber en tilsvarende bil på egen regning. På den måde er denne type leasing billigere.

Desuden giver flexleasing dig mulighed for at vælge mellem biler i løbet af året, så du kan køre en cabriolet i sommerhalvåret og en SUV i vinterhalvåret. Her er sæsonleasing en mulighed for dig, der gerne vil have køreglæde hele året rundt.

Forsikring af bilen vil være billigere end ved ejerbiler, da det kun er bilens værdi uden registreringsafgift, som tages med i beregningen, når der skrives en forsikring på bilen ved flexleasing.

Der er masser af fordele, når det kommer til flexleasing, og derfor er det også værd at overveje flexleasing, næste gang du skal have ny bil. Dog er det også vigtigt at veje fordele op mod ulemper – heldigvis er der ikke så mange af disse.

Læs om Mercedes leasing, som vi tilbyder hos Bilfirmaet.

FAQ

Flexleasing indebærer, at du lejer en bil af et leasingfirma, hvor du betaler en månedlig ydelse for brugsretten. Mange benytter flexleasing til både privat og erhverv til finansiering af biler. Kendetegnet ved flexleasing er den fleksible leasingperiode.

Det er ikke lovligt for privatpersoner at eje en leaset bil, og mens du har forbrugsretten, har finansieringsselskabet derfor ejerskabet.

Alt efter alderen på bilen og tidspunkt i lejeperioden skal der betales mellem 0,5-2% af registreringsafgiften om måneden. Hertil betaler du også en renteafgift, som er fastsat af nationalbankens udlånsrente. Ved biler ældre end 3 år betales ofte 0%.

Alt efter alderen på bilen og tidspunkt i lejeperioden skal der betales mellem 0,5-2% af registreringsafgiften om måneden. Hertil betaler du også en renteafgift, som er fastsat af nationalbankens udlånsrente. Ved biler ældre end 3 år betales ofte 0%.

Leasingselskabet har ikke ansvar for forsikringen, dette er op til den enkelte, og du står selv for at tegne en forsikring. 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Udfyld formularen, og vi vender tilbage hurtigst muligt.